Burisónové knedlíky z bílků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 250 g Mouka bezlepková
  • 60 g Burisony
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 257.6 mg
  • Draslík 145.2 mg
  • Vláknina 532 mg
  • Vitamín A 532 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky se špetkou soli vyšleháme do sněhu, žloutky zpracujeme s moukou a práškem do pečiva do řidšího těsta. Potom do těsta vmícháme burisony a nakonec vmícháme opatrně sníh z bílků.

  • 2

    Těsto rozdělíme do 5 stejných hrnečků a hrnečky vložíme do hrnce s vroucí vodou tak, aby byly do poloviny ponořené. Vaříme ve vodní lázni asi 30 minut.

  • 3

    Po uvaření knedlíky z hrnečků ihned vyklopíme a odřízneme z nich vrchní stranu.

  • 4

    Knedlíky podáváme horké k masům a omáčkám.

Komentáře k receptu