Rizoto s krevetami a vínem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 11 g
- Sodík 591 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 148.8 mg
- Draslík 183.3 mg
- Vláknina 6749 mg
- Vitamín A 6749 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V hrnci ve slané vodě předvaříme dobře promytou rýži do poloměkka, scedíme ji a odložíme do mísy. 
- 
                                2V druhém hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, vyloupané krevety, drobně pokrájenou zelenou petržel, osolíme, opepříme, zamícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě asi 10 minut. 
- 
                                3Pak přidáme rýži, přilijeme bílé víno a dusíme do doby, až se šťáva odpaří. 
- 
                                4Podáváme s nastrouhaným tvrdým sýrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        