Hovězí plátky na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Slanina vepřová
  • 25 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 1300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1112 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 59.8 mg
  • Draslík 58.8 mg
  • Vláknina 1218 mg
  • Vitamín A 1218 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách zprudka opečeme na části tuku a vyjmeme.

  • 2

    Do tuku po opékání masa přidáme zbylý tuk a v něm osmažíme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Mírně ji podlijeme vodou.

  • 3

    Do základu vložíme opečené plátky a pod poklicí je dusíme téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.

  • 4

    Plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Nejméně 20 minut vaříme.

  • 5

    Nakonec šťávu přecedíme přes hustý cedník zpět na maso, přisolíme a přidáme na kostičky nakrájenou, částečně roztavenou slaninu. Vše ještě krátce povaříme a podáváme.

Komentáře k receptu