Hovězí plátky na houbách III

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Zakysaná smetana
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 1 hrnek Houby sušené
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 804 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 333.3 mg
  • Vláknina 1997 mg
  • Vitamín A 1997 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky. Plátky masa nařízneme na okrajích, naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej, plátky masa v něm opečeme a následně vložíme do tlakového hrnce. V oleji potom zpěníme nadrobnou nakrájenou cibuli, kterou přidáme k masu. Nakonec podlijeme vývarem a dusíme asi 45-60 minut.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, do omáčky přidáme houby, dochutíme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě nebo jíškou a necháme provařit. Nakonec přidáme zakysanou smetanu, vložíme plátky masa a necháme ještě chvilku vařit.

Komentáře k receptu