Salát z fazolových lusků s olivami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 192 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 13 g
- Sodík 920 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 22.3 mg
- Draslík 382.7 mg
- Vláknina 13515.5 mg
- Vitamín A 13515.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mladé fazolové lusky očistíme, omyjeme a uvaříme je ve slané vodě doměkka. Uvařené scedíme a celé dáme do mísy. Přidáme k nim olivy (bez pecek), které pokrájíme na kolečka a některé necháme vcelku. 
- 
                                2Ještě k luskám přidáme cibuli nakrájenou na tenká kolečka, olivový olej, sůl a pepř podle chuti a citronovou šťávu. 
- 
                                3Lehce promícháme a dáme do chladničky asi na 2 hodiny. 
- 
                                4Při servírování každou porci posypeme nastrouhaným balkánským sýrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        