Podmáslový chleba z celozrnné mouky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 140 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 285 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Mléko - podmáslí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 331 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 10830.8 mg
  • Vitamín A 10830.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si vymazaný plech a troubu předehřejeme na 200°C.

  • 2

    Do mísy prosejeme obě mouky se sodou a solí. Poté vmícháme vlažné podmáslí, na kousky pokrájené změklé máslo a na pomoučeném vále vypracujeme hutné těsto.

  • 3

    Z něj uděláme kouli, přeneseme ji na plech a vytvarujeme bochník. Na něm uděláme nožem kříž, posypeme lžící mouky a pečeme zhruba 50 min. Chleba přeneseme na mřížku, aby úplně vychladl.

Komentáře k receptu