Řecký salát s černými olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Feta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Rajčata
  • 2 ks Česnek
  • 8 ks Olivy černé
  • 2 ks Salát ledový
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 7 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 2795 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 12.8 mg
  • Draslík 836.1 mg
  • Vláknina 25777.2 mg
  • Vitamín A 25777.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy hlávkového salátu dobře omyjeme, pokrájíme na menší kusy a dáme do mísy. Omytá rajčata a okurku bez jadýrek nakrájíme na tenké plátky, oloupanou červenou cibuli též nakrájíme na kolečka, vše přidáme k salátu. Ještě doložíme pokrájené černé olivy bez pecek a promícháme.

  • 2

    Připravíme dresing. V hrnečku dobře rozmícháme olivový olej s citronovou šťávou, drobně posekaným česnekem, oreganem, solí a pepřem.

  • 3

    Dresingem salát přelijeme, dochutíme solí, porce v miskách posypeme pokrájeným sýrem Feta (balkánský sýr) na malé kostičky.

Komentáře k receptu