Řecký salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 175 g Olivy černé
  • 300 g Sýr Feta
  • 60 ml Ocet vinný
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 771 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 559.7 mg
  • Vláknina 7723.8 mg
  • Vitamín A 7723.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurku nakrájíme na plátky, cherry rajčata přepůlíme, přidáme rozdrobenou fetu, černé olivy a cibuli.

  • 2

    Zalijeme zálivkou z octa, oleje, dijonské hořčice, medu, soli a pepře.

  • 3

    Podáváme s pečivem nebo jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu