Nakládaná zelenina
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 160 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 4 g
- Sodík 2452 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 483.8 mg
- Vláknina 5760 mg
- Vitamín A 5760 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Všechnu potřebnou zeleninu, kterou budeme nakládat, nejdříve očistíme, zbavíme stopek, jádřinců a pečlivě omyjeme. 
- 
                                2Pak červené kapie, cibuli, zelená rajčata, růžičky květáku, celer s natí pokrájíme na větší úhledné kousky, dáme je do velké nádoby, prosypeme směsí cukru a soli, zakryjeme plátnem a necháme 24 hodin uležet na chladném místě. 
- 
                                3Nálev připravíme tak, že po 24 hodinách zeleninu scedíme a šťávu zachytíme do hrnce, přidáme k ní ocet a svaříme. 
- 
                                4Zeleninu naskládáme do čistých suchých lahví, mezi kousky přidáme pár zrnek pepře, zalijeme vychladlým nálevem, zatížíme, aby nám nevyplavala na povrch, zakryjeme celofánem nebo plátnem a na suchém, chladném místě uskladníme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        