Nakládáná zelenina v soli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 25

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 500 g Kedlubna
  • 500 g Květák
  • 60 g Petržel - nať
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Celer bulvový
  • 2 kg Mrkev kořen
  • 1.5 kg Sůl
  • 1 kg Petržel kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 76 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 184 g
  • Sodík 23330 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 479.6 mg
  • Vláknina 11162.8 mg
  • Vitamín A 11162.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, celer, kořenovou petržel a kedlubnu škrabkou oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Květák opláchneme pod studenou vodou a rozdělíme na menší růžičky. Cibuli s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké proužky a česnek na tenké plátky. Všechnu zeleninu dáme do velké misky, posypeme solí, nakonec přidáme nakrájenou petrželovou nať a důkladně rukou promícháme.

  • 2

    Osolenou zeleninou naplníme malé skleničky. Povrch zeleniny ještě posypeme vrstvou soli. Ihned víčky pevně uzavřeme, aby se do skleníček nedostával vzduch.

  • 3

    Zeleninou naplněné skleničky odložíme na suché, chladné a tmavé místo, kde je můžeme udržovat delší dobu.

Komentáře k receptu