Vepřové na houbách a víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Houby čerstvé
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 100 ml Víno červené
  • 50 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 110.5 mg
  • Draslík 791.4 mg
  • Vláknina 3308.8 mg
  • Vitamín A 3308.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso naklepeme, houby očistíme a nakrájíme. Maso celé potřeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, petrželí a pokryjeme houbami. Nakonec přilijeme víno, olej a maso necháme alespoň dvanáct hodin marinovat v ledničce.

  • 2

    Po vyndání necháme mísu ještě půl hodiny stát. Pak maso s houbami rozložíme na plechu, polijeme marinádou a přikryjeme alobalem. Pokrm pečeme v troubě tři čtvrtě hodiny, pak odstraníme alobal a dopékáme dalších patnáct minut.

Komentáře k receptu