Vepřové ledvinky na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 80 g Rajčata
  • 25 g Šunka dušená
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 40 g Paprika zelená
  • 80 g Hříbky čerstvé
  • 400 g Vepřové ledvinky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 329.4 mg
  • Draslík 420.1 mg
  • Vláknina 1768.8 mg
  • Vitamín A 1768.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky si připravíme klasickým způsobem a opečeme na sádle s osmahnutou a drobně nakrájenou cibulí.

  • 2

    Podlijeme vývarem a necháme dusit.

  • 3

    K podušeným ledvinkám přidáme najemno nakrájenou cibuli a hříbky.

  • 4

    Opět podusíme, zalijeme bílým vínem, přidáme najemno nakrájená rajčata bez slupek a semen, nadrobno nakrájenou šunku a na nudličky nakrájené povařené papriky. Necháme vše podusit.

  • 5

    Podáváme s vařeným bramborem nebo dušenou rýží.

Komentáře k receptu