Slávky s ostrou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mušle slávky
  • 400 ml Víno bílé
  • 5 ml Chilli omáčka
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 5 ml Tabasco
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 442 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 562.8 mg
  • Vláknina 222.5 mg
  • Vitamín A 222.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme kvalitní bílé víno a přivedeme k varu. Vložíme do hrnce slávky a povaříme asi 5 minut. Po uvaření je vyjmeme z lastur a necháme vychladnout. Slávky upravíme na talíře a přelijeme ostrou omáčkou.

  • 2

    Omáčku připravíme takto:

  • 3

    Použijeme vychladlé víno, ve kterém se slávky vařily, pikantní hořčici, citronovou šťávu, tabasco a chilli omáčku. Všechny suroviny spolu promícháme a vzniklou omáčkou slávky přeléváme. Podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu