Slávky na pivu a česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 kg Mušle slávky
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1489 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 1627.3 mg
  • Vláknina 312.8 mg
  • Vitamín A 312.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.5 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky důkladně omyjeme a použijeme pouze neotevřené. Alobal přeložíme napůl, do středu rozložíme slávky, rohy fólie ohneme nahoru a poté mušle zalijeme pivem. Rohy alobalu přeložíme přes střed a vytvoříme balíček.

  • 2

    Grilujeme na venkovním grilu nad středně horkým uhlím 8-10min, dokud se skořápky neotevřou.

  • 3

    Rozevřeme alobal, posypeme je najemno nasekaným česnekem a petrželkou a cca po 1minutě odstavíme.

  • 4

    Ochutíme solí a pepřem a ihned podáváme. Použijeme pouze otevřené mušle.

Komentáře k receptu