Florentská vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 274 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 262.5 mg
 - Draslík 281.4 mg
 - Vláknina 1450 mg
 - Vitamín A 1450 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.9 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Povaříme je ve slané vodě 5 minut, scedíme a necháme okapat. Špenát posekáme najemno a orestujeme na másle 2 minuty.
 - 
                                2
Vejce uvaříme na hniličku.
 - 
                                3
Do bešamelu vmícháme smetanu a sýr nastrouháme.
 - 
                                4
Do pekáčku na dno položíme špenát, na něj oloupaná vejce, vše zalijeme smetanovým bešamelem a zasypeme strouhaným sýrem. Nakonec pokapeme rozpuštěným máslem. Zapékáme v předehřáté troubě asi 15 minut.