Čočkový salát s lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Čočka jedlá
  • 500 g Losos - filety
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Petržel - nať
  • 1 g Česnek
  • 1 g Kopr čerstvý
  • 1 g Hořčice
  • 10 ml Víno bílé
  • 2 ml Citronová šťáva
  • 6 ml Citronová šťáva
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Paprika červená
  • 2 ks Chilli paprička
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 65 mg
  • Draslík 1059.8 mg
  • Vláknina 31146.5 mg
  • Vitamín A 31146.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 104.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme lososí filé. Pokud máme, můžeme použít kousky od ocasu. Na předem máslem vymazaný obdélník alobalu položíme naporcovaného lososa. Okraje alobalu zvedneme tak, aby vznikla vanička. Lososa v alobalu pokapeme vínem a zabalíme do alobalu. Takto připraveného lososa pečeme na 200 stupňů celsia 25 minut.

  • 2

    Upečeného lososa vyjmeme z trouby a necháme zchladit. Vychladlého lososa natrháme na malé kousky a zatím odložíme.

  • 3

    Nyní se pustíme do přípravy grilovaných paprik. Papriky rozpůlíme a očistíme. Každou polovinu promáčkneme a položíme na plech. Takto připravené papriky vložíme do trouby. Papriky v troubě grilujeme slupkou vzhůru. Jakmile slupky paprik zhnědnou, plech z trouby vyndáme. Ještě teplé papriky vložíme do mikrotenového sáčku. Po pěti minutách papriky ze sáčku vyndáme a odstraníme z nich slupku. Zchladné papriky nakrájíme na nudličky. Štávu, která vyteče z paprik nevyléváme.

  • 4

    Čočku zalijeme dostatkem vody a necháme vařit 20 minut. Jakmile je čočka měkká, přebytečnou vodu vylejeme. Hotovou čočku promícháme s kousky grilované papriky, nasekaným koprem a třemi čtvrtinami najemno nasekané jarní cibulky. Vše promícháme a opepříme. Do směsi čočky, paprik, kopru a cibulky ještě lehce vmícháme lososa a zálivku, kterou jsme připravili vyšleháním oleje s utřeným česnekem, najemno nasekané petrželky, dijonské hořčice, nasekané chilli papričky a šťávy z citronu.

  • 5

    Celý salát nakonec pokapeme citronovu šťávou, a ozdobíme zbytkem jarní cibulky.

Komentáře k receptu