Míchaná vejce s račími ocásky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 1.6 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 30 g Lanýž
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Rak říční
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 623 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 730.7 mg
  • Draslík 807.8 mg
  • Vláknina 253 mg
  • Vitamín A 253 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 6.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo. Mezitím si v misce rozšleháme vejce, přidáme špetku soli a pepře. Vejce vlijeme na pánev a dřevěnou vařečkou na mírném ohni stále mícháme, až vejce začnou tuhnout. Pánev odstavíme a vejce vyklopíme na talířky.

  • 2

    Račí ocásky uvaříme v osolené vodě asi 20 minut. Scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Vejce na talířcích upravíme, posypeme lžící strouhaného parmezánu, ozdobíme proužky lanýže a doprostřed položíme račí ocásky.

Komentáře k receptu