Vaječné domácí těstoviny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Mouka polohrubá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 l Voda pitná
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 148 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 92 mg
  • Draslík 82.2 mg
  • Vláknina 3700 mg
  • Vitamín A 3700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál nasypeme mouku, uděláme do ni důlek, do kterého rozklepneme 3 vajíčka, přidáme 1/2 lžičky soli a přilijeme pomalu vodu, zamícháme a zpracujeme hladké tuhé těsto, které rozválíme na velmi tenkou placku asi 1 mm, kterou necháme na utěrce proschnout. Pak těsto nakrájíme na 4 cm široké pruhy, poskládáme je na sebe a nakrájíme nudle široké 1,5-2 cm.

  • 2

    Těstoviny vaříme v osolené vodě maximálně 10 minut. Do vody přidáme 1 lžíci oleje. Uvařené těstoviny scedíme a podáváme jako přílohu k omáčkám.

Komentáře k receptu