Domácí pečené bezvaječné nudle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 80.8 mg
  • Draslík 66.4 mg
  • Vláknina 4625 mg
  • Vitamín A 4625 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál nasypeme téměř všechnu polohrubou mouku a postupně do ní budeme zapracovávat vidličkou vlažnou vodu. Vypracujeme rukou polotuhé těsto. Vál si pomoučíme zbylou moukou a vyválíme tenkou placku asi 11.5 mm silnou. Placku nakrájíme na pásy široké přibližně 8 cm. Z pásu nakrájíme nudle široké asi 1 cm.

  • 2

    Ve velké pánvi si rozpustíme máslo a nudle za stálého promíchávání krátce opečeme. Přilijeme smetanu a pod poklicí nudle dusíme 5-10 minut, ochutíme cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu