Jogurtové bochníčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 10 g
- Sodík 543 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 140.5 mg
- Draslík 252 mg
- Vláknina 3937.5 mg
- Vitamín A 3937.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy si dáme hladkou mouku, jogurt, 1 vajíčko, jedlou sodu, špetku soli a vypracujeme hladké tuhé těsto.
-
2
Na pomoučeném vále znovu těsto prohněteme, rozdělíme na 4 části a vytvoříme 4 malé bochníčky, které položíme na olejem vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut při 175°C.
-
3
Zlatohnědé jogurtové bochníčky podáváme jako přílohu k sýru, pečenému masu a zeleninovým salátům.
-
4