Bramborovo-sýrové krokety
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 774 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 56 g
- Sodík 547 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 131.5 mg
- Draslík 548 mg
- Vláknina 10310.2 mg
- Vitamín A 10310.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ve slupce uvařené, vychladlé brambory nastrouháme a na pracovní ploše posypeme moukou a krupicí. Osolíme, rozklepneme vejce, přilijeme ocet a mléko. Nakonec přidáme nastrouhaný sýr a špetku majoránky. Vypracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na několik dílků. 
- 
                                2Z každého dílku vyválíme širší váleček, který nakrájíme na kousky. Vytvarujeme malé krokety. 
- 
                                3Krokety smažíme v pánvi na rozehřátém oleji (nebo na sádle) dozlatova. 
- 
                                4Podáváme jako přílohu k zeleninovým pokrmům nebo k omáčkám s masem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        