Španělská omeleta s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 60 g Rajčata
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Rohlíky bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 510.7 mg
  • Draslík 265.4 mg
  • Vláknina 9015.7 mg
  • Vitamín A 9015.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a dvě rajčata nakrájíme nadrobno a přisypeme na pánev, kde jsme rozpálili část máslo. Restujeme zprudka asi dvě minuty.

  • 2

    V misce metlou rozšleháme vejce, přidáme špetku soli a pepře, přimícháme cibuli s rajčaty a vlijeme na pánev, kam jsme přidali zbylé máslo. Pečeme po obu stranách dozlatova. Ozdobíme čerstvou petrželkou.

  • 3

    Podáváme jako snídani s bílým pečivem.

Komentáře k receptu