Vařená vejce na rajčatech

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 2 ks Cibule
  • 8 ks Rajčata
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 0.02 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 110 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 245.4 mg
  • Draslík 329.3 mg
  • Vláknina 3016.8 mg
  • Vitamín A 3016.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s jemně nasekanými feferonkami osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, ochutíme solí, kmínem a krátce povaříme.

  • 2

    Vejce oloupeme, vyjmeme žloutky, bílky nakrájíme na nudličky. Jakmile začne rajčatová směs houstnout, vmícháme bílky a opatrně vložíme žloutky. Dozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu