Omeleta nadívaná kuřecími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 150 g Játra kuřecí
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 180 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 1 g Máslo čerstvé
  • 20 ml Bešamel
  • 40 ml Víno bílé
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 790 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 674 mg
  • Draslík 389.8 mg
  • Vláknina 3452.7 mg
  • Vitamín A 3452.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí játra pokrájíme na menší kousky, petrželku posekáme nadrobno.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme kuřecí játra, osolíme, opepříme, zasypeme petrželkou a zprudka orestujeme 2 minuty. Potom zalijeme lžící bešamelu a bílým vínem. Minutu povaříme a stáhneme z ohně.

  • 3

    V misce rozšleháme vejce, osolíme, opeříme a vlijeme na pánev, kde jsme rozpálili máslo. Omeletu osmažíme po obou stranách dozlatova. Omeletu přendáme na talíř, uprostřed vykrojíme otvor a do něj vložíme orestovaná játra s petrželkou.

  • 4

    Podáváme jako večeři s topinkami z bílého chleba.

Komentáře k receptu