Rybízové pusinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 280 g Mouka pšeničná hrubá
  • 280 g Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Džem rybízový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 16.1 mg
  • Vláknina 1344 mg
  • Vitamín A 1344 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce dobře ušleháme s cukrem, přidáme mouku a rybízový džem.

  • 2

    Na plech s pečícím papírem klademe lžičkou malé hromádky a sušíme pusinky při mírné teplotě.

  • 3

    Hotové můžeme zdobit čerstvým rybízem, nebo džemem.

  • 4

    Pusinky vydrží dlouho, uskladněné v chladu.

Komentáře k receptu