Koláč s broskvemi a krémem z mandlí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 665 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 43 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 266 mg
- Draslík 392.9 mg
- Vláknina 10376.7 mg
- Vitamín A 10376.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 6.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. 
- 
                                2V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté hladké mouky (dvě lžíce dáme stranou), špetky soli a 100 gramů másla. Přidáme žloutek a vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Utvoříme z něj kouli a dáme ji ve fólii na půl hodiny do chladničky. 
- 
                                3Na pomoučněném vále vypracujeme těsto dohladka, rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě dosahovala k okraji a dáme na patnáct minut do chladničky. 
- 
                                4Mezitím sloupneme broskve tak, že je vhodíme na pár sekund do vroucí vody a poté do studené. Broskve vypeckujeme a nakrájíme na plátky. 
- 
                                5Sto gramů změklého másla utřeme do pěny s cukrem (dvě lžíce cukru si odložíme) a se dvěma lžícemi hladké mouky. Po částech vmícháme rozšlehané vejce se žloutkem a na konec strouhané mandle a rum. Tuto hmotu natřeme na zchladlé těsto. Nakrájené broskve klademe na mandlovou hmotu do kruhu. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme koláč asi patnáct minut, poté teplotu stáhneme na sto osmdesát stupňů a pečeme ještě zhruba dalších patnáct minut. Po pěti minutách posypeme koláč dvěma lžícemi cukru. Upečený koláč necháme na mřížce vychladnout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        