Čokoládový koláč s broskvemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 750 g Broskve
  • 50 g Cukr třtinový
  • 20 g Kakao - prášek
  • 50 g Mandle
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Cukr krupice
  • 20 ml Rum
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 105.9 mg
  • Draslík 222.4 mg
  • Vláknina 4846.7 mg
  • Vitamín A 4846.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve smícháme v míse mouku s kakaem, máslem a cukrem a promneme na drobenku.

  • 2

    Na těsto oddělíme žloutky od bílků. V míse smícháme máslo se 150g cukru a vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky a rum. Z bílků a zbytku cukru ušleháme tuhý sníh.

  • 3

    Do máslového krému vmícháme mouku, mleté mandle a kypřicí prášek, poté přidáme kakao rozšlehané v teplém mléce, najemno nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli. Na závěr přimícháme zlehka sníh z bílků.

  • 4

    Těsto rozprostřeme na vymazaný plech, posypeme drobenkou a rozložíme na ni plátky broskví.

  • 5

    Pečeme cca 45min v troubě předehřáté na 180C.

  • 6

    Koláč necháme vychladnout na plechu, nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu