Zelný salát Coleslaw

Hodnocení 6x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Zelí hlávkové bílé
  • 120 ml Majonéza
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Mléko polotučné
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 157 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0.2 mg
  • Draslík 155.5 mg
  • Vláknina 7099.8 mg
  • Vitamín A 7099.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a na nudličky nakrouhané zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev, na plátky nakrájený řapíkatý celer a jarní cibulku vsypeme do mísy a promícháme.

  • 2

    V misce rozšleháme majonézu s mlékem, citronovou šťávou, nasekanou petrželkou a pažitkou. Zálivku osolíme, opepříme a nalijeme na zeleninu. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a salát necháme několik hodin v chladu proležet.

Komentáře k receptu