Základní pěna z husích jater
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 20 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 418.8 mg
- Draslík 256.2 mg
- Vláknina 705 mg
- Vitamín A 705 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 111.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vařená husí játra smícháme s rozměklým máslem, osolíme a přilijeme smetanu. Vše spolu rozmixujeme. 
- 
                                2Takto připravíme základní pěnu z husích jater, do které přimícháváme různé suroviny podle toho, ke kterému pokrmu ji chceme použít. 
- 
                                3Suroviny, které je vhodné přimíchávat, jsou: nadrobno pokrájená šalotka nebo cibule, rajčatový protlak, různé bylinky, lanýže, žampiony a v neposlední řadě také různá vařená masa nebo uzeniny. 
- 
                                4Tímto nám vznikne pěna z husích jater mnoha příchutí. 
- 
                                5Používáme zejména ve studené kuchyni. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        