Hovězí s kdoulemi, medem a mandlemi na citronu
Suroviny
- 800 g Hovězí svíčková
 - 50 g Mandle
 - 800 g Kdoule
 - 40 ml Med včelí
 - 100 ml Víno červené
 - 100 ml Olej stolní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Citronová kůra
 - 5 ks Hřebíček
 - 1 ks Skořice celá
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 783 kcal
 - Sacharidy 136 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 320 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 98 mg
 - Draslík 1323.8 mg
 - Vláknina 18166 mg
 - Vitamín A 18166 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.5 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme nakrájenou mrkev a cibuli na plátky, prolisovaný česnek, mletou skořici, sůl, olej, víno a pepř. Směs promícháme a natřeme na maso, to pak dáme do lednice na 12 hodin marinovat.
 - 
                                2
Potom dáme maso do pekáče s nakrájenou mrkví i marinádou. Pečeme ho 15 minut na 220°C. Poté maso podlijeme a pokračujeme 1 a 1/2 hodiny při 180°C. Maso průběžně poléváme.
 - 
                                3
Kdoule oloupeme, nakrájíme na dílky, vložíme do vody s citronovou šťávou, přidáme med, skořici, hřebíčky, kůru, sůl a směs vaříme doměkka. Mandle opražíme nasucho. Maso necháme po dopečení 10 minut odpočinout a podáváme ho na plátky s omáčkou, mandlemi, kdoulemi a bramborovou kaší.