Hovězí maso na žampionech

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 25 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Kmín celý
  • 750 g Hovězí maso přední
  • 100 g Tuk
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Cibule
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1049 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 343.5 mg
  • Vláknina 1784 mg
  • Vitamín A 1784 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na části tuku lehce dozlatova. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme kmín a v základu osmahneme.

  • 3

    Maso zalijeme částí vody, přikryjeme a dusíme téměř doměkka. Během dušení maso občas promícháme a doléváme teplou vodou.

  • 4

    Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a podle potřeby přisolíme. Po rozmíchání nejméně 20 minut provaříme.

  • 5

    Uvařenou omáčku procedíme na maso, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony podušené na zbylém tuku a vše znovu povaříme.

Komentáře k receptu