Uvařený losos se zeleninovým salátem, zalitý česnekovou omáčkou.

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Artyčoky
  • 250 g Brambory vařené
  • 250 g Chřest bílý
  • 1500 g Losos obecný
  • 250 g Mrkev kořen
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Česnek
  • 175 g Fazolové lusky zelené
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 l Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 134 g
  • Sodík 1799 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 426.3 mg
  • Draslík 1974.9 mg
  • Vláknina 17474.4 mg
  • Vitamín A 17474.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.3 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celého očištěného a šupin zbaveného lososa položíme do zapékací misky. K lososu přilijeme dostatečné množství rybího vývaru a na mírném plameni vaříme asi 1 hodinu. Uvařeného lososa necháme vychladit.

  • 2

    Brambory, mrkev, chřest a zelené fazolky uvaříme do změknutí. Jakmile je zelenina měkká, vylijeme přebytečnou vodu a opět necháme zchladnout. Vychladnou zeleninu nakrájíme na kousky a promícháme s vařenými a na kousky nakrájenými vejci a s marinovanými artyčoky.

  • 3

    Nyní si připravíme česnekovou omáčku. Žloutky vyšleháme do pěny a přimícháme k nim citronovou šťávu, olivový olej, utřený česnek, sůl a pepř.

  • 4

    Studeného lososa vyjmeme z vývaru a odstraníme z něj kůži. Poté jej položíme na oválný talíř. Podáváme se zeleninovým salátem a česnekovou omáčkou.

Komentáře k receptu