Opočené tousty se slávkami a mušličkami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 19 g
- Sodík 10530 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 21 mg
- Draslík 621.6 mg
- Vláknina 11230 mg
- Vitamín A 11230 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mušličky dáme do mísy, zalijeme je studenou vodou se 2 hrstkami 
- 
                                2hrubé soli a necháme alespoň 2 hodiny pročišťovat. Slávky pod tekoucí studenou vodou očistíme a omyjeme. Nasekáme petrželku, oloupáme stroužky česneku a lehce je podrtíme. 
- 
                                3Do 2 pánví nalijeme po 1 lžíci olivového oleje, přidáme 1/2 stroužku oloupaného česneku, trochu nasekané petrželky a malou sklenku bílého vína. Do jedné pánve přidáme mušličky, do druhé slávky, obě zakryjeme pokličkami a prudce povaříme, dokud se mušle neotevřou. Vyhodíme ty, které se neotevřely. Vyloupané dáme do mísy. Přes síto na ně scedíme tekutinu, v níž se vařily. 
- 
                                4V jiné pánvi osmažíme na oleji zbývající 1 a 1/2 stroužku česneku a papričku, potom oboje vyjmeme a vyhodíme. Přídáme slávky, mušličky a zalijemem je scezenou omáčkou, v níž se vařily a necháme ji zprudka vypařit. Nakonec všechno posypeme nasekanou petrželkou. 
- 
                                5Nasucho opečeme na pánvi nebo v troubě krajíčky chleba, jakmile budou opečené, překrojíme je na poloviny a navršíme na ně připravené mořské plody. Všechno urovnáme na plochou mísu a horké podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        