Čokoládový koláč s krémovým sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 68 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 350 g Sýr krémový
  • 55 g Kakao - prášek
  • 130 g Sušenky BeBe světlé jemné
  • 225 g Cukr moučkový
  • 85 g Máslo čerstvé
  • 80 g Čokoláda hořká
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 157.3 mg
  • Draslík 251 mg
  • Vláknina 7103.9 mg
  • Vitamín A 7103.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 2

    Be-be sušenky rozválíme válečkem, vsypeme do mísy, zalijeme rozpuštěným máslem a řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a pečeme zhruba osm minut. Koláč necháme vychladnout. Troubu necháme na minimum zapnutou.

  • 3

    Krémový sýr rozmixujeme se šlehačkou do hladka, zašleháme cukr a kakao. Poté jedno po druhém přidáme vejce.

  • 4

    Hotový krém vlijeme na sušenkový koláč a pečeme zhruba půl hodiny. Vychlazený koláč podáváme ozdobený šlehačkou a čokoládovými hoblinami.

Komentáře k receptu