Polévka z vloček a brambor

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g Ovesné vločky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory
  • 0.5 ks Květák
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 679.6 mg
  • Vláknina 12380.8 mg
  • Vitamín A 12380.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozkrájenou kořenovou zeleninu podusíme na másle, přidáme přebrané vločky, brambory drobně pokrájené. Vše zelijeme asi 0,25 l vody a povaříme cca 10 min.

  • 2

    Poté přisypeme květák rozebraný na malé růžičky, nakrájenou petrželovou nať a vaříme do té doby, než bude květák měkký.

  • 3

    Hotovou polévku prolisujeme nebo rozmixujeme (je to jednodušší) a zalijeme ji mlékem.

  • 4

    Polévku můžeme podávat s kostičkami housky osmaženými nasucho.

Komentáře k receptu