Polévka z vloček a brambor
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 52 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 679.6 mg
- Vláknina 12380.8 mg
- Vitamín A 12380.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rozkrájenou kořenovou zeleninu podusíme na másle, přidáme přebrané vločky, brambory drobně pokrájené. Vše zelijeme asi 0,25 l vody a povaříme cca 10 min. 
- 
                                2Poté přisypeme květák rozebraný na malé růžičky, nakrájenou petrželovou nať a vaříme do té doby, než bude květák měkký. 
- 
                                3Hotovou polévku prolisujeme nebo rozmixujeme (je to jednodušší) a zalijeme ji mlékem. 
- 
                                4Polévku můžeme podávat s kostičkami housky osmaženými nasucho. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        