Brambory a okurka ve smetanovém dresinku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Kopr čerstvý
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 4 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Okurka salátová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 366 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 26.8 mg
  • Draslík 557.3 mg
  • Vláknina 5401 mg
  • Vitamín A 5401 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou salátovou okurku a oloupané brambory nakrájíme na plátky. Plátky okurky a brambor promícháme.

  • 2

    Smetanový dresink připravíme tak, že obě smetany vyšleháme s citronovou šťávou a nasekaným koprem. Dresink dle chuti osolíme a opepříme. Nakonec ještě přidáme worcestrovou omáčku.

  • 3

    Dresink promícháme s plátky brambor a okurek.

Komentáře k receptu