Pečené brambory ve slupce

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 100 g Sůl hrubozrnná
  • 400 g Zakysaná smetana
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.12 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 24798 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 52.2 mg
  • Draslík 583.1 mg
  • Vláknina 5539.8 mg
  • Vitamín A 5539.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu rozpálíme na 220°C. Brambory důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme, poté potřeme rozpuštěným máslem. Zapékací formu vytřeme solí, brambory do ní naskládáme. Pečeme cca 60 - 75 min do měkka.

  • 2

    Mezitím opláchneme pažitku, osušíme a na jemno nasekáme. Vmícháme do zakysané smetany, ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Brambory podélně nažízneme, částečně rozlomíme, naplníme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu