Slávky na jehle se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cuketa
  • 100 g Slanina vepřová
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 ml Olej olivový
  • 50 ml Víno bílé
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 932 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 1098.3 mg
  • Vláknina 2102.5 mg
  • Vitamín A 2102.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky očistíme a omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Dáme je do hrnce, zalijeme 1 lžící oleje a vínem, přidáme lehce podrcený a oloupaný stroužek česneku a omytou a nasekanou petrželku. Pod pokličkou slávky povaříme za občasného zatřesení hrncem, aby se otevřely. Scedíme je, neotevřené vyhodíme, otevřené vyloupeme ze skořápek a odložíme stranou. Skořápky rovněž vyhodíme.

  • 2

    Omyjeme cukety, osušíme je a nakrájíme na kolečka. Každý plátek slaniny vertikálně překrojíme na poloviny a připravíme si slávky. Na dlouhé jehly střídavě napichujeme vždy 3 slávky, 1 kolečko cukety a 1 plátek slaniny. Jehly pak vložíme do pekáče se zbývajícím olejem a dáme do trouby předehřáté na 190°C. Než je zase vyndáme, nejméně jednou jehly otočíme. Podáváme horké.

Komentáře k receptu