Majonézový bramborový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 20 g Hořčice
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 120 ml Ocet vinný
  • 225 ml Majonéza
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 526 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 25.7 mg
  • Draslík 815 mg
  • Vláknina 8677 mg
  • Vitamín A 8677 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.1 mg
  • Vitamín E 7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout a nakrájíme na kolečka. Hořčici rozmícháme v bujónu, přidáme ocet, osolíme, opepříme, krátce povaříme a nalijeme na brambory. Na 1-2 hodiny necháme odstát. Poté je scedíme, uložíme do mísy, přidáme majonézu, celer nakrájený na kousky, zakysanou smetanu a vše dobře promícháme. Povrch posypeme nasekanou petrželkou a pažitkou, můžeme přizdobit plátky rajčat.

Komentáře k receptu