Avokádový salát se zeleninou a citrusovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 65 ml Olej olivový
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Pomerančová šťáva
  • 2 ks Avokádo
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Rajčata
  • 10 ks Olivy černé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.25 šálek Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 761 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 3198 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 896.6 mg
  • Vláknina 41893.8 mg
  • Vitamín A 41893.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.3 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata ponoříme na půl minuty do vařící vody, pak je zchladíme, oloupeme, zbavíme semínek a nasekáme. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky. Avokáda oloupeme, přepůlíme, zbavíme je pecek a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Smícháme olej, citronovou a pomerančovou šťávu, nasekanou petrželku, přidáme sůl a pepř podle chuti a důkladně promícháme.

  • 3

    Polovinou zálivky zalijeme avokáda a rajčata. Naservírované pomeranče posypeme kolečky cibule a zalijeme zbylou zálivkou. Pak na talíř přidáme i avokáda, rajčata, hrozinky a olivy.

Komentáře k receptu