Pálivé ančovičky jako předkrm

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Ančovička - filety
  • 20 ml Olej stolní
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Chilli paprička
  • 8 ks Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 92.8 mg
  • Draslík 707.4 mg
  • Vláknina 970.7 mg
  • Vitamín A 970.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ančovičky očistíme, odtrhneme hlavičky, vykucháme a vykostíme, pak prop1áchneme, osušíme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olej, a osmažíme v něm v několika várkách ančovičky tak, aby byly dozlatova po obou stranách. Děrovanou lžící vybíráme a klademe na savý kuchyňský papír, aby okapal olej. Osolíme.

  • 2

    Na sporák postavíme pánvičku s octem, oloupaným česnekem, červenou papričkou pokrájenou na kousky a omytými lístky máty a uvedeme ocet do varu. Ančovičky rozložíme na velkou mísu a zalijeme aromatickým vařícím octem. Mísu zakryjeme a před podáváním necháme ančovičky 24 hodin odpočívat.

Komentáře k receptu