Polévka švestková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Švestky
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 62 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 186.2 mg
  • Vláknina 4711.9 mg
  • Vitamín A 4711.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky omyjeme, vypeckujeme a vaříme ve vodě doměkka. Uvařené švestky si prolisujeme nebo rozmixujeme a vodou rozředíme na patřičné množství polévky.

  • 2

    Škrobovou moučku rozmícháme v troše vody, smícháme s polévkou a zavaříme.

  • 3

    Polévku ochutíme trochou mleté skořice. Můžeme použít i strouhanou citrónovou kůru a popřípadě osladíme.

  • 4

    Polévku můžeme podávat studenou i teplou.

Komentáře k receptu