Slávky s pepřem a petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Petržel - nať
  • 8 g Pepř černý celý
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 2 l Voda pitná
  • 2 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1454 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 1709.8 mg
  • Vláknina 1920 mg
  • Vitamín A 1920 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.1 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky důkladně omyjeme, vydrhneme kartáčem nebo tvrdou špachtlí, necháme okapat a dáme do hrnce. Prudce povaříme a necháme pod pokličkou otevřít.

  • 2

    Jakmile jsou otevřené, scedíme tekutinu z hrnce, nalijeme do mísy a smícháme s citronovou šťávou, která je přecezená jemným sítkem.

  • 3

    Očištíme petrželku a nasekáme. Slávky podávané v polovině skořápky urovnáme na servírovací mísu, posypeme nasekanou petrželkou a čerstvě rozdrceným pepřem. Zalijeme zálivkou s citronovou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu