Tuňák se zeleninou a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Tuňák v oleji
  • 60 ml Olej olivový
  • 170 ml Víno bílé
  • 10 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šalvěj sušená
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Rajčata
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 33.8 mg
  • Draslík 1402.9 mg
  • Vláknina 14796.9 mg
  • Vitamín A 14796.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celé cibule vaříme 5 minut v osolené vodě. Rajčata 30 sekund spaříme v horké vodě, zchladíme je, oloupeme a nasekáme. Tuňáka pokrájíme na kousky a zprudka ho pak osmažíme na oleji dozlatova. Vyndáme ho a necháme okapat a do oleje vložíme cibulku, prolisovaný česnek, rajčata (na pánvi je rozmačkáme), bylinky, šalvěj, cukr, protlak, víno a vše přivedeme do varu.

  • 2

    Zeleninu povaříme zvolna 5 minut, vložíme rybu a pokračujeme dalších 5 minut.

  • 3

    Pokrm osolíme, opepříme a podáváme s plátky cukety a oreganem.

Komentáře k receptu