Tuňák smažený se zeleninou
Suroviny
- 225 g Mrkev kořen
- 450 g Tuňák obecný
- 175 g Fazolové lusky zelené
- 175 g Kukuřice
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pomeranče
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Cukr palmový
- 2 polévková lžíce Olej kukuřičný
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 142 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 42.8 mg
- Draslík 512.2 mg
- Vláknina 8998.8 mg
- Vitamín A 8998.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na tenké tyčinky pokrájíme očištěnou mrkev, pokrájíme cibuli a podélně překrojíme klásky kukuřice. 
- 
                                2Kukuřičný olej rozehřejeme v předehřátém woku. Přidáme mrkev, cibuli, klásky kukuřice, fazolky a smažíme 5 minut. 
- 
                                3Pokrájíme tuňáka na tenké plátky. Plátky tuňáka přidáme do woku a smažíme je 3 minuty. 
- 
                                4Smícháme v misce palmový cukr, rybí omáčku, pomerančovou šťávu a kůru, solamyl a sherry. Směsí přelijeme tuňáka a zeleninu a povaříme 2 minuty. 
- 
                                5Podáváme horké. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        