Nudle, čtverečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.05 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 26 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 21 mg
  • Vláknina 111 mg
  • Vitamín A 111 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polohrubou mouku prosejeme na vál. Přidáme vejce a trošku vody. Vypracujeme tuhé těsto, které necháme chvilku odpočinout.

  • 2

    Těsto poté rozválíme v placku a necháme je oschnout.

  • 3

    Po oschnutí placku nakrájíme na proužky široké asi tak 5-6 cm. Z těchto proužků nakrájíme tenké nudle.

  • 4

    Čtverečky nakrájíme z nudlí, které jsou široké asi tak 0.5 cm.

  • 5

    Takto připravené těstoviny opatrně shrneme z válu do vařící polévky a povaříme cca 7 min.

Komentáře k receptu