Květákový salát s kerblíkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kerblík
  • 350 g Květák
  • 200 ml Olej olivový extra panenský
  • 100 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1448.6 mg
  • Vláknina 9189.8 mg
  • Vitamín A 9189.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák propláchneme pod tekoucí vodou a vložíme na 5 minut do osolené vroucí vody. Nevaříme déle, aby zůstal křupavý. Vyjmeme z vody, rozebereme na malé růžičky, ochutíme zálivkou z oleje, octa, soli a pepře. Nakonec zasypeme nadrobno pokrájeným kerblíkem.

  • 2

    Podáváme k pečené drůbeži.

Komentáře k receptu