Nadívaná perlička

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Slanina vepřová
  • 100 g Žemle tuková
  • 200 g Maso mleté - mix
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Perlička
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 751 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 354.9 mg
  • Draslík 1102.3 mg
  • Vláknina 851.8 mg
  • Vitamín A 851.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme nádivku - smícháme mleté maso s namočenou prolisovanou žemlí, rozškvařenou slaninou, nastrouhanou cibulí a rozetřeným česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a dobře promícháme.

  • 2

    Očištěnou perličku osolíme, naplníme nádivkou a břišní dutinu sešijeme.

  • 3

    Zpěníme na másle a slanině cibulku, perličku opečeme a položíme prsíčky dolů. Lehce podlijeme a zvolna dusíme do poloměkka.

  • 4

    Dopékáme ji v odklopeném pekáči po obou stranách dozlatova.

Komentáře k receptu