Slepice na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 1300 g Slepice
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Bobkový list
  • 3 ks Nové koření celé
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 848 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 278.5 mg
  • Draslík 1044.5 mg
  • Vláknina 18711.6 mg
  • Vitamín A 18711.6 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 78.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slepici omyjeme, rozdělíme na porce a osolíme.

  • 2

    Na másle osmahneme očištěnou a nakrájenou zeleninu, cibuli a dle chuti přidáme divoké koření. Mírně zalijeme vodou.

  • 3

    Přidáme porce slepice a dusíme pod pokličkou asi hodinu a půl, během dušení obracíme a podléváme teplou vodou.

  • 4

    Po změknutí zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a necháme provařit.

  • 5

    Pak vyjmeme maso, omáčku přecedíme a dochutíme citronovou šťávou, hořčicí a cukrem.

  • 6

    Jako přílohu podáváme houskové knedlíky, případně rýži.

Komentáře k receptu