Koláč s ančovičkami a sýrem
Suroviny
- 900 g Cibule
 - 55 g Ančovičky konzervované
 - 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 ks Rajčata
 - 24 ks Olivy černé
 - 6 ks Rajčata sušená sterilovaná
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2193 kcal
 - Sacharidy 210 g
 - Tuky 153 g
 - Sodík 9233 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 177 g
 - Cholesterol 104.2 mg
 - Draslík 7430.5 mg
 - Vláknina 113545 mg
 - Vitamín A 113545 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 467.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku prosejeme do mísy se solí, změklým máslem a vytvoříme žmolenkové těsto. Přidáme 1 žloutek a vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Troubu předehřejeme na 200 °C.
 - 
                                2
Na pomoučeném vále rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě dosahovala k okraji a vložíme do chladničky.
 - 
                                3
Cibuli nakrájíme na plátky, na oleji ji s kořením osmažíme a asi 20 minut dusíme pod pokličkou. Poté dosmažíme bez pokličky a necháme vychladnout. Rajčata nakrájíme na plátky.
 - 
                                4
Na dno koláče klademe plátky rajčat, na každý plátek dáme vypeckovanou olivu a skládáme do tvaru mřížky, kterou uděláme z proužků sušených rajčat a z ančoviček. Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut.